Kleine vreemdsoortige figuren

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1888

Periode

19de eeuw
De ets "Kleine vreemdsoortige figuren" is in wezen een portrettencompilatie van verschillende leden van de familie Rousseau. Rechts bovenaan is Ernest Rousseau afgebeeld, Ensors boezemvriend, die professor was aan de Université Libre de Bruxelles. Links bovenaan bevindt zich zijn zoon, Ernest jr. Rechts onderaan is mogelijk Mariette Rousseau afgebeeld. Links onderaan beeldde Ensor zichzelf af, in het gezelschap van een…
Lees meer
De ets "Kleine vreemdsoortige figuren" is in wezen een portrettencompilatie van verschillende leden van de familie Rousseau. Rechts bovenaan is Ernest Rousseau afgebeeld, Ensors boezemvriend, die professor was aan de Université Libre de Bruxelles. Links bovenaan bevindt zich zijn zoon, Ernest jr. Rechts onderaan is mogelijk Mariette Rousseau afgebeeld. Links onderaan beeldde Ensor zichzelf af, in het gezelschap van een vreemdsoortig, gevleugeld wezen. De hybride samenstelling van de lichamen van vader en zoon Rousseau verwijzen naar Ensors prent "Zonderlinge insecten", dat een meer 'intiem' portret van Mariette Rousseau en Ensor is en in hetzelfde jaar 1888 ontstond.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.