De cataclysmen

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1888

Periode

19de eeuw
De ets “De cataclysmen” verbeeldt het einde van de wereld. In een kolkend torment hebben water, lucht, vuur en aarde zich verenigd, en doen de vier elementen een trein verongelukken. In de laatste wagons is een feestvierende menigte voorgesteld, die zich van het komende onheil geenszins bewust is. Het tafereel herinnert aan het visionaire werk van de Britse kunstenaar John…
Lees meer
De ets “De cataclysmen” verbeeldt het einde van de wereld. In een kolkend torment hebben water, lucht, vuur en aarde zich verenigd, en doen de vier elementen een trein verongelukken. In de laatste wagons is een feestvierende menigte voorgesteld, die zich van het komende onheil geenszins bewust is. Het tafereel herinnert aan het visionaire werk van de Britse kunstenaar John Martin, maar Ensors spot en karikaturen overstijgen Martins romantische visie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.