De verschrikkelijke boogschutter

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1888

Periode

19de eeuw
Losstaand van een bijbelse context komt het motief van de droom pas vanaf de vroege romantiek frequenter in de beeldende kunst voor. Kunstenaars zoals Füssli, Goya en ook Ensors tijdgenoot Max Klinger behandelden het thema veelvuldig. In de prent “De verschrikkelijke boogschutter” wordt een slapende man in een nachtmerrie bedreigd door angstaanjagende wezens. De bedreiging toont zich ook in de…
Lees meer
Losstaand van een bijbelse context komt het motief van de droom pas vanaf de vroege romantiek frequenter in de beeldende kunst voor. Kunstenaars zoals Füssli, Goya en ook Ensors tijdgenoot Max Klinger behandelden het thema veelvuldig. In de prent “De verschrikkelijke boogschutter” wordt een slapende man in een nachtmerrie bedreigd door angstaanjagende wezens. De bedreiging toont zich ook in de fysionomie van de liggende man: een oog hangt uit zijn oogkas, zijn armen zijn in krabbenscharen veranderd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.