Heroïsche gedachten

Estate of George Grosz, Princeton, N.J. © SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Georg Grosz (tekenaar)

Datering

1914

Periode

20ste eeuw
Samen met Otto Dix was George Grosz de belangrijkste vertegenwoordiger van de Neue Sachlichkeit. Grosz geniet vooral bekendheid om zijn ongenadige analyse van de menselijke kleinheid en wreedheid. De tekening Heroïsche gedachten is echter karakteristiek voor het vroege tekenwerk van de kunstenaar. Grosz hanteerde een uiterst eenvoudige en gebroken lijnvoering. Compositorisch vloeien de beeldelementen uit elkaar voort. De stijl is…
Lees meer
Samen met Otto Dix was George Grosz de belangrijkste vertegenwoordiger van de Neue Sachlichkeit. Grosz geniet vooral bekendheid om zijn ongenadige analyse van de menselijke kleinheid en wreedheid. De tekening Heroïsche gedachten is echter karakteristiek voor het vroege tekenwerk van de kunstenaar. Grosz hanteerde een uiterst eenvoudige en gebroken lijnvoering. Compositorisch vloeien de beeldelementen uit elkaar voort. De stijl is aangepast aan de beweeglijke gedachtegang van de kunstenaar. Het is een fantasie waarin Grosz’ latere wrange ondertoon nog ontbreekt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.