De nood Gods

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Nicolas van der Veken (toegeschreven aan)
,
Lucas Faydherbe (omgeving van)

Datering

ca. 1650 - ca. 1699

Periode

17de eeuw
Niet alleen schilders maar ook beeldhouwers maakten veelvuldig gebruik van het modello. Vaak gaat het om studies in terracotta. De hier getoonde Nood Gods is vermoedelijk van de hand van een leerling van de Mechelse beeldhouwer en architect Lucas Faydherbe. Faydherbe zelf werkte een tijd als leerling-beeldhouwer in het atelier van Peter Paul Rubens, wat hem sterk beïnvloedde. De brede…
Lees meer
Niet alleen schilders maar ook beeldhouwers maakten veelvuldig gebruik van het modello. Vaak gaat het om studies in terracotta. De hier getoonde Nood Gods is vermoedelijk van de hand van een leerling van de Mechelse beeldhouwer en architect Lucas Faydherbe. Faydherbe zelf werkte een tijd als leerling-beeldhouwer in het atelier van Peter Paul Rubens, wat hem sterk beïnvloedde. De brede zwier en picturaliteit van de Antwerpse schilder trachtte Faydherbe in zijn dynamische sculpturen over te brengen. Dat zien we ook in dit terracottareliëf. Het verfijnde modelé en de eenvoud van expressie verlenen het werk een gratievolle sereniteit.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.