Weidelandschap met hoeve

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave De Smet (schilder)

Periode

20ste eeuw
Dit landschap is een goed voorbeeld van de stijlevolutie van Gustave De Smet in de jaren 1930-40. De compositie is stevig met grote kleurvlakken en met verticale en schuin oplopende lijnen opgebouwd, maar vertoont tegelijk het dynamische karakter dat herinnert aan zijn Hollandse periode tijdens de Eerste Wereldoorlog. Die sfeer van onrust dankt het werk aan de levendige en haast…
Lees meer
Dit landschap is een goed voorbeeld van de stijlevolutie van Gustave De Smet in de jaren 1930-40. De compositie is stevig met grote kleurvlakken en met verticale en schuin oplopende lijnen opgebouwd, maar vertoont tegelijk het dynamische karakter dat herinnert aan zijn Hollandse periode tijdens de Eerste Wereldoorlog. Die sfeer van onrust dankt het werk aan de levendige en haast impulsieve toetsen, het donkere koloriet en het opflakkerend wit in de wolkenlucht.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.