Eerste ontwerp voor het Georges Rodenbach-gedenkteken

Public Domain

Kunstenaar / maker

George Minne (beeldhouwer)

Datering

ca. 1899

Periode

19de eeuw
Ter nagedachtenis van de in 1898 gestorven Franstalige Gentse dichter Georges Rodenbach ontwierp George Minne in opdracht van de Société des Artistes et Ecrivains Français een herdenkingsmonument. Het Rodenbach gedenkteken droeg aanvankelijk de titel Bruges-la-Morte, naar de gelijknamige roman van de dichter. De uiteindelijke versie bevindt zich in het Groot Begijnhof in Gent. Het hier getoonde gipsontwerp uit 1899 is…
Lees meer
Ter nagedachtenis van de in 1898 gestorven Franstalige Gentse dichter Georges Rodenbach ontwierp George Minne in opdracht van de Société des Artistes et Ecrivains Français een herdenkingsmonument. Het Rodenbach gedenkteken droeg aanvankelijk de titel Bruges-la-Morte, naar de gelijknamige roman van de dichter. De uiteindelijke versie bevindt zich in het Groot Begijnhof in Gent. Het hier getoonde gipsontwerp uit 1899 is afkomstig uit de verzameling van de symbolistische dichter en kunstcriticus Karel van de Woestijne. Het toont een liggende vrouwenfiguur die de aarde waarin ze ligt, langzaam lijkt te ontstijgen. De ingetogenheid en vereenvoudigde, uitgepuurde vormentaal sluiten aan bij De fontein der geknielden (inv. 1982-E).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.