De Vleeshuisbrug in Gent

Public Domain

Kunstenaar / maker

Edgar Bytebier (schilder)

Datering

1906

Periode

20ste eeuw
De Gentse schilder Edgar Bytebier onderging in het begin van zijn carrière de invloed van Albert Baertsoen. Die was rond 1900 de schilder bij uitstek van Gentse stadsgezichten. De verwantschap met Baertsoens melancholische kanaalgezichten blijkt uit Bytebiers voorliefde voor ‘banale’, weinig pittoreske stadshoekjes, het gezochte perspectief, de aandacht voor weerspiegeling en de schetsmatige weergave van oeverelementen in het water, het…
Lees meer
De Gentse schilder Edgar Bytebier onderging in het begin van zijn carrière de invloed van Albert Baertsoen. Die was rond 1900 de schilder bij uitstek van Gentse stadsgezichten. De verwantschap met Baertsoens melancholische kanaalgezichten blijkt uit Bytebiers voorliefde voor ‘banale’, weinig pittoreske stadshoekjes, het gezochte perspectief, de aandacht voor weerspiegeling en de schetsmatige weergave van oeverelementen in het water, het getemperde koloriet en het gebruik van slechts enkele lichtbronnen die aan het geheel een feeërieke sfeer geven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.