Jubileumportret van de familie De San

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Gerardus de San

Datering

circa 1773

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Een echtpaar van middelbare leeftijd aan een tafel. De vrouw zit rechts en houdt een plakbrief vast. De man staat links, houdt in zijn rechterhand een document en wijst met zijn linkerhand naar de vrouw en de plakbrief. Achter hen een grote classicistische schoorsteenmantel. Links ervan staat een deur open naar een vertrek waar twee jonge vrouwen, wellicht hun dochters…
Lees meer
Een echtpaar van middelbare leeftijd aan een tafel. De vrouw zit rechts en houdt een plakbrief vast. De man staat links, houdt in zijn rechterhand een document en wijst met zijn linkerhand naar de vrouw en de plakbrief. Achter hen een grote classicistische schoorsteenmantel. Links ervan staat een deur open naar een vertrek waar twee jonge vrouwen, wellicht hun dochters, staan. Door het raam achter hen kan men het belfort van brugge zien. De identificatie van de afgebeelde personen en de omstandigheden waarin het werk tot stand is gekomen worden uitgelegd in de plakbrief. Daarin is te lezen dat op 14 juni 1773 in de Brugse Augustijnenkerk de net gezalfde pater Josephus de San zijn eerste mis op droeg, tegelijk ook ter ere van zijn ouders, het voorgestelde echtpaar, Petrus de San en Marie Hostyn, tevens de ouders van de schilder, die hun zilveren bruiloft vierden; en zijn grootouders, Petrus de San Senior en Marie Barre, die hun gouden bruiloft vierden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.