De bewening van Christus

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Hugo van der Goes (omgeving van)
,
Anonieme meester (schilder)

Datering

ca. 1500 - ca. 1525

Periode

16de eeuw
De bewening van Christus is een kopie naar een verloren gegaan werk van Hugo van der Goes. Deze voor die tijd ongewone compositie is een van zijn meest gekopieerde werken: de figuren ten halve lijve zijn als het ware in close-up weergegeven en vullen het gehele beeldvlak, wat de dramatische kracht van de voorstelling verhoogt. Nikodemus en Jozef van Arimathea…
Lees meer
De bewening van Christus is een kopie naar een verloren gegaan werk van Hugo van der Goes. Deze voor die tijd ongewone compositie is een van zijn meest gekopieerde werken: de figuren ten halve lijve zijn als het ware in close-up weergegeven en vullen het gehele beeldvlak, wat de dramatische kracht van de voorstelling verhoogt. Nikodemus en Jozef van Arimathea dragen het ontzielde lichaam van Christus, terwijl de apostel Johannes zich troostend over Maria, de moeder Gods, ontfermt. Bovenaan rechts zien we Maria Magdalena. De uitzonderlijke kwaliteit van de kopie plaatst het werk in de onmiddellijke omgeving van de meester.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Hugo van der Goes VIAF RKD Wikidata, Anonieme meester
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 43.6 x 56.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1951-M
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.