Maagd Maria en het Christuskind aanbeden door heiligen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gaspar de Crayer (tekenaar)

Periode

17de eeuw
Deze tekening volgt getrouw het schilderij dat De Crayer ca. 1649 uitvoerde voor de Leuvense Augustijnenkerk en dat zich sinds 1934 bevindt in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. De figuur van de heilige Rochus, die op het schilderij in het midden knielend is voorgesteld, ontbreekt, alsook een aambeeld, attribuut van de knielende Adrianus. Het is niet duidelijk of deze tekening een…
Lees meer
Deze tekening volgt getrouw het schilderij dat De Crayer ca. 1649 uitvoerde voor de Leuvense Augustijnenkerk en dat zich sinds 1934 bevindt in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. De figuur van de heilige Rochus, die op het schilderij in het midden knielend is voorgesteld, ontbreekt, alsook een aambeeld, attribuut van de knielende Adrianus. Het is niet duidelijk of deze tekening een onvolledige ricordo van het schilderij is dan wel een studie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.