Sneeuwmorgen in Vlaanderen. Touwslagers op de vesten

Public Domain

Kunstenaar / maker

Albert Baertsoen (schilder)

Datering

1895

Periode

19de eeuw
Naar het voorbeeld van zijn leermeester Gustave Den Duyts schilderde Albert Baertsoen avondlijke, vaak winterse stadsgezichten, in een weinig vrijmoedig, getemperd koloriet. De kunstenaar was ook als landschapschilder actief, onder meer in de omgeving van Dendermonde en aan de Belgische kust. In 1895–1897 werkte hij geregeld in Nieuwpoort en Diksmuide. In het schilderij Touwslagers op de vesten verbeeldde hij het…
Lees meer
Naar het voorbeeld van zijn leermeester Gustave Den Duyts schilderde Albert Baertsoen avondlijke, vaak winterse stadsgezichten, in een weinig vrijmoedig, getemperd koloriet. De kunstenaar was ook als landschapschilder actief, onder meer in de omgeving van Dendermonde en aan de Belgische kust. In 1895–1897 werkte hij geregeld in Nieuwpoort en Diksmuide. In het schilderij Touwslagers op de vesten verbeeldde hij het oude ambacht van de touwslagerij. Centraal staat de lijnbaan die enkele honderden meters lang kon zijn, waarboven garenstrengen werden uitgehangen. Aan een van de uiteinden van de baan bevond zich een wiel dat het garen door torsie tot een touw spande.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Albert Baertsoen VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 135.7 x 184 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1895-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.