Portret van Colette Versavel, vrouw van dokter Isaac Joseph De Meyer

Public Domain

Kunstenaar / maker

Joseph Ducq (schilder)

Datering

1822

Periode

19de eeuw
Joseph François Ducq behoorde tot de Brugse neoclassicistische school. Na verblijven in Parijs en Rome keerde hij in 1815 definitief naar Brugge terug. Hij werd er benoemd tot directeur van de academie en aangesteld als hofschilder van koning Willem I. Ducq schilderde Isaac Jozef De Meyer in vol ornaat als officier en hoofdarts van het Nederlandse leger. Op de voorgrond…
Lees meer
Joseph François Ducq behoorde tot de Brugse neoclassicistische school. Na verblijven in Parijs en Rome keerde hij in 1815 definitief naar Brugge terug. Hij werd er benoemd tot directeur van de academie en aangesteld als hofschilder van koning Willem I. Ducq schilderde Isaac Jozef De Meyer in vol ornaat als officier en hoofdarts van het Nederlandse leger. Op de voorgrond liggen spalken, verband en een instrumententas met amputatiezaag. Het uniform, de accessoires en de soldaten op de achtergrond wijzen op de hoge sociale status van de legerarts en zijn belangrijke publieke functie. Het portret van zijn echtgenote, Colette Versavel, is poëtischer en intiemer. De vrouw bevindt zich in de beslotenheid van een binnenplaats met een waterkruik in de hand. Zij is de zorgvolle echtgenote, de behoedster van de huiselijke harmonie. Wellicht werden deze portretten naar aanleiding van hun huwelijk besteld.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Ducq VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 145.5 x 109.6 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1941-R
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.