Fabrieksarbeidster en haar kind

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Jules Evarist Van Biesbroeck (beeldhouwer)

Datering

1919

Periode

20ste eeuw
De schilder, beeldhouwer en graficus Jules Pierre van Biesbroeck was een sociaal bewogen kunstenaar die concreet aan het culturele project van de Gentse socialistische partij heeft meegewerkt. Zijn werken worden vaak vergeleken met die van de Brusselse kunstenaar Constantin Meunier. In Fabrieksarbeidster en haar kind portretteerde Van Biesbroeck een vlasspinster. Dat zien we aan de attributen die ze bij zich…
Lees meer
De schilder, beeldhouwer en graficus Jules Pierre van Biesbroeck was een sociaal bewogen kunstenaar die concreet aan het culturele project van de Gentse socialistische partij heeft meegewerkt. Zijn werken worden vaak vergeleken met die van de Brusselse kunstenaar Constantin Meunier. In Fabrieksarbeidster en haar kind portretteerde Van Biesbroeck een vlasspinster. Dat zien we aan de attributen die ze bij zich draagt: een hamertje, een mes en een haakje. Handen, armen en gezicht zijn getekend door het harde werk. Moeder en dochter zijn in één gesloten blok gegoten. Daardoor accentueert de kunstenaar de onlosmakelijke verbondenheid in hun troosteloze situatie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.