Kop van een man

In Copyright

Kunstenaar(s) / maker(s)

Vindevogel (gebroeders) (gieterij)
,
Jozef Cantré (beeldhouwer)

Periode

20ste eeuw
Net als Constant Permeke, Frits Van den Berghe en Gustave De Smet studeert de beeldhouwer en graveur Jozef Cantré (1886-1952) aan de Gentse Academie. Aanvankelijk vertonen Cantrés beelden de invloed van George Minne en Constantin Meunier. Van 1918 tot 1930 verblijft Cantré in ballingschap in Nederland (Blaricum en Oosterwijk). Hij werkt er in 'taille directe', rechtstreeks in hout of steen…
Lees meer
Net als Constant Permeke, Frits Van den Berghe en Gustave De Smet studeert de beeldhouwer en graveur Jozef Cantré (1886-1952) aan de Gentse Academie. Aanvankelijk vertonen Cantrés beelden de invloed van George Minne en Constantin Meunier. Van 1918 tot 1930 verblijft Cantré in ballingschap in Nederland (Blaricum en Oosterwijk). Hij werkt er in 'taille directe', rechtstreeks in hout of steen, in een constructief expressionistische stijl. In 1930 keert hij naar België terug en vestigt zich in de buurt van Gent. Onder invloed van de algemene neorealistische tendens in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog, evolueert Cantré naar een synthese tussen geometrische vereenvoudiging en dynamisch realisme.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Vindevogel (gebroeders) , Jozef Cantré VIAF RKD Wikidata
Type brons AAT
Categorie sculpturen
Materiaal
brons, bruin gepatineerd
brons AAT
Afmetingen 19.5 x 14.6 x 18.6 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1963-H
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Trefwoorden man Iconclass, volwassen man Iconclass
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.