Oogst in Vlaanderen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Ramah (schilder)

Datering

1923

Periode

20ste eeuw
Ramah, met zijn volle naam Henri Raemaecker, schilderde voor de Eerste Wereldoorlog in een laatimpressionistische stijl en vervoegde al snel de groep van de zogenaamde Brabantse fauvisten. Vooral de Franse schilder Paul Cézanne oefende een grote invloed uit op de groep. Ook in een werk als Oogst in Vlaanderen uit 1923 is die invloed nog goed te zien. Met een…
Lees meer
Ramah, met zijn volle naam Henri Raemaecker, schilderde voor de Eerste Wereldoorlog in een laatimpressionistische stijl en vervoegde al snel de groep van de zogenaamde Brabantse fauvisten. Vooral de Franse schilder Paul Cézanne oefende een grote invloed uit op de groep. Ook in een werk als Oogst in Vlaanderen uit 1923 is die invloed nog goed te zien. Met een haast meetkundige vlakverdeling, een schematische vormgeving en een warm, harmonieus koloriet schiep Ramah een synthetisch beeld van een zomerse dag op het land.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.