Flora

Public Domain

Kunstenaar / maker

Eugène Smits (tekenaar)

Periodes

19de eeuw, 20ste eeuw
Dit portret van een verklede vrouw is typerend voor de kunst van Eugène Smits. De weergave van de trekken is realistisch, met nadruk op de neus en kin, die een beetje zwaar zijn, en de dikke lippen. Het loshangende haar en de nauwelijks geschetste bloemenmassa die het haar bekroont geven een zekere charme aan dit wat onaantrekkelijke gezicht. De compositie…
Lees meer
Dit portret van een verklede vrouw is typerend voor de kunst van Eugène Smits. De weergave van de trekken is realistisch, met nadruk op de neus en kin, die een beetje zwaar zijn, en de dikke lippen. Het loshangende haar en de nauwelijks geschetste bloemenmassa die het haar bekroont geven een zekere charme aan dit wat onaantrekkelijke gezicht. De compositie doet denken aan de kunst van de 17de-eeuwse meesters, die zowel in de Zuidelijke als in de Noordelijke Nederlanden dol waren op dit soort allegorische portretten. Eugène Smits schetst met potlood op subtiele wijze een gemodelleerd en gearceerd gezicht, dat contrasteert met de meer nerveuze en krachtige trekken die het kapsel weerspiegelen. Enkele accenten van aquarel en witte en blauwe gouache suggereren de draperie die de borst van de jonge vrouw bedekt en de bloemblaadjes op haar voorhoofd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.