Religieuze penning voor de bedevaart aan Onze-Lieve-Vrouw van Halle

Public Domain

Kunstenaar / maker

Frantz Vermeylen (medailleur)

Datering

1920

Periode

20ste eeuw
In 1920 besloot de priester-deken van Halle een plaquette te laten vervaardigen door Frantz Vermeylen, een artiest uit de streek, ter ere van de bedevaart aan Onze-Lieve-Vrouw van Halle. Het werd zowel in deze vorm, als kleine penning, als in de vorm van hangertjes vervaardigd. Deze laatste werden meestal als religieus aandenken verkocht op bedevaartplaatsen, zoals dit ook het geval…
Lees meer
In 1920 besloot de priester-deken van Halle een plaquette te laten vervaardigen door Frantz Vermeylen, een artiest uit de streek, ter ere van de bedevaart aan Onze-Lieve-Vrouw van Halle. Het werd zowel in deze vorm, als kleine penning, als in de vorm van hangertjes vervaardigd. Deze laatste werden meestal als religieus aandenken verkocht op bedevaartplaatsen, zoals dit ook het geval was te Scherpenheuvel of Oostakker-Lourdes. Op de afbeelding is een Maria met kind op een troon afgebeeld. Twee gevleugelde engelen houden het baldakijn opzij. Op de keerzijde is de Salvator Mundi afgebeeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.