Portret van een jonge man

Public Domain

Kunstenaar / maker

Nicolas de Plattemontagne (schilder)

Periode

17de eeuw
Nicolas de Plattemontagne was de zoon van Mathieu Van Plattenberg, een Antwerpse landschapschilder die in Parijs woonde. Hij was een leerling van Philippe de Champaigne en zijn portretten zijn sterk geïnspireerd op de werken van deze meester, waarvan hij talrijke gravures maakte. Tegen een bijna monochrome achtergrond staart een jongeman met overvloedig haar en donkere ogen ons aan. De grijs-witte…
Lees meer
Nicolas de Plattemontagne was de zoon van Mathieu Van Plattenberg, een Antwerpse landschapschilder die in Parijs woonde. Hij was een leerling van Philippe de Champaigne en zijn portretten zijn sterk geïnspireerd op de werken van deze meester, waarvan hij talrijke gravures maakte. Tegen een bijna monochrome achtergrond staart een jongeman met overvloedig haar en donkere ogen ons aan. De grijs-witte kraag contrasteert met een verder ondefinieerbaar kostuum. Plattemontagne ontwikkelde een nauwe band met de neef van Philippe de Champaigne, Jean-Baptiste, die van zijn eigen leeftijd was. Zij werkten samen aan het dubbelportret, waarin zij elkaar voorstellen, dat wordt bewaard in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De onbekende persoon op dit portret vertoont een opvallende gelijkenis met de Johannes de Doper op het dubbelportret, zij het op oudere leeftijd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.