Plaquette: De kalkoen

In Copyright

Kunstenaar / maker

Renato Brozzi (medailleur)

Periode

20ste eeuw
Renato Brozzi was gespecialiseerd in het graveren van dieren. Op de Salon van de Wereldtentoonstelling te Brussel stelde hij zestien plaquettes tentoon, allemaal met afbeeldingen van hoevedieren zoals koeien, kalkoenen, schapen, zwijnen enz. Drie jaar later volgden nog negentien ontwerpen van deze reeks op de Salon in Gent. De kalkoen op deze plaquette is bijzonder realistisch afgebeeld en getuigt van…
Lees meer
Renato Brozzi was gespecialiseerd in het graveren van dieren. Op de Salon van de Wereldtentoonstelling te Brussel stelde hij zestien plaquettes tentoon, allemaal met afbeeldingen van hoevedieren zoals koeien, kalkoenen, schapen, zwijnen enz. Drie jaar later volgden nog negentien ontwerpen van deze reeks op de Salon in Gent. De kalkoen op deze plaquette is bijzonder realistisch afgebeeld en getuigt van groot vakmanschap: De kalkoen staat naar links gekeerd met openstaande veren met op de achtergrond nog twee kalkoenen en hoevegebouwen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Renato Brozzi
Type plaquette AAT
Categorie penningen (medailles)
Materiaal
Rechthoekige plaquette, gegoten en verguld brons. De keerzijde is hol met twee gaten voor bevestiging
brons
Afmetingen 15.4 x 19.3 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1913-BE
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.