Kunstplaquette van Praag en de rivier Moldau

Public Domain

Periode

20ste eeuw
Deze plaquette, gegraveerd door de Tsjechische beeldhouwer Stanislas Sucharda, is een eerbetoon aan de stad Praag en de Moldau rivier. Sucharda benadrukte zijn liefde voor de stad door de toegevoegde versregels: "Uw tranen waren talrijker dan de mijne, zuster. / Er was meer druk dan deze waar een steen kan aan weerstaan. / Moordenaars wilden U vellen maar maakten U…
Lees meer
Deze plaquette, gegraveerd door de Tsjechische beeldhouwer Stanislas Sucharda, is een eerbetoon aan de stad Praag en de Moldau rivier. Sucharda benadrukte zijn liefde voor de stad door de toegevoegde versregels: "Uw tranen waren talrijker dan de mijne, zuster. / Er was meer druk dan deze waar een steen kan aan weerstaan. / Moordenaars wilden U vellen maar maakten U alleen maar sterker. / Recht uw hoofd Praag, aan U is de overwinning." Op de plaquette wordt een jonge vrouw in een lang gewaad afgebeeld, omringd door planten. Ze draagt een krans met een medaille op het hoofd en het wapenschild van Praag op haar borst. Een naakte vrouw klampt zich aan haar vast en kijkt naar haar op. In de verte zie je de stad Praag.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.