Plaquette (triptiek): Gebed voor het vaderland (rechts)

Public Domain

Periode

20ste eeuw
Met deze tripiek brengt Sucharda hulde aan zijn vaderland Tsjechië (dat toen tot Oostenrijk-Hongarije behoorde). Hij voegde er verzen aan toe om zijn eerbetoon te versterken. Op de centrale penning staat het gezicht van een vrouw afgebeeld met haar kin rustend op een grote rechthoekige pancarte. Ze draagt een opvallend hoofddeksel met twee panden die tot beneden hangen. Op de…
Lees meer
Met deze tripiek brengt Sucharda hulde aan zijn vaderland Tsjechië (dat toen tot Oostenrijk-Hongarije behoorde). Hij voegde er verzen aan toe om zijn eerbetoon te versterken. Op de centrale penning staat het gezicht van een vrouw afgebeeld met haar kin rustend op een grote rechthoekige pancarte. Ze draagt een opvallend hoofddeksel met twee panden die tot beneden hangen. Op de linkse penning is een voorstelling van een geknielde naakte jongeling met het opschrift: "Moge ons land voor altijd zoete dromen koesteren, mogen alle stormen voorbijgaan." Op de rechtse penning staat een naakte ouderling met baard afgebeeld met het opschrift: "Dan komt het zoete moment dat dromen, eenmaal bewaarheid, niet meer nodig zullen zijn."
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.