Portretpenning van Johann Peter von Reininghaus

Public Domain

Kunstenaar / maker

Henry Kautsch (medailleur)

Datering

1900

Periode

20ste eeuw
De Duitser Johann Peter von Reininghaus was van beroep scheikundige. Hij startte na verloop van tijd een brouwerij op in de buurt van Graz en breidde zijn produktie uit met sterke drank en likeur. Reininghaus was één van de meest succesvolle fabrikanten in deze streek en bracht er welvaart en vooruitgang. Hij kreeg deze plaquette in 1900 op zijn 82ste…
Lees meer
De Duitser Johann Peter von Reininghaus was van beroep scheikundige. Hij startte na verloop van tijd een brouwerij op in de buurt van Graz en breidde zijn produktie uit met sterke drank en likeur. Reininghaus was één van de meest succesvolle fabrikanten in deze streek en bracht er welvaart en vooruitgang. Hij kreeg deze plaquette in 1900 op zijn 82ste verjaardag. Kautsch heeft deze portretpenning tentoongesteld op de "New York International Medallic Exhibition" in maart 1910, en op de Salons van de Medaille gehouden ter gelegenheid van de Wereldtentoonstellingen van Brussel in 1910 en van Gent in 1913.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.