Hoofd van Pierre de Wissant

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Auguste Rodin (beeldhouwer)
,
Alexis Rudier (gieterij)

Datering

ca. 1909 - ca. 1910

Periode

20ste eeuw
De Kop van Pierre de Wissant is een monumentale uitwerking van één van de burgers van Calais, de beeldengroep waar Auguste Rodin van 1884 tot 1895 aan werkte. Het thema is ontleend aan een historische gebeurtenis uit de veertiende eeuw: enkele vooraanstaande burgers offerden zich op om hun stad, die door de Engelsen werd belegerd, te redden. Voor Rodin was…
Lees meer
De Kop van Pierre de Wissant is een monumentale uitwerking van één van de burgers van Calais, de beeldengroep waar Auguste Rodin van 1884 tot 1895 aan werkte. Het thema is ontleend aan een historische gebeurtenis uit de veertiende eeuw: enkele vooraanstaande burgers offerden zich op om hun stad, die door de Engelsen werd belegerd, te redden. Voor Rodin was het thema aanleiding om te experimenteren met expressieve houdingen en gelaatsuitdrukkingen in een groep van zeven mannelijke figuren. Rodin hernam de koppen van de burgers in afzonderlijke versies, en onder meer ook in deze zogeheten ‘tête colossale’ van één van de burgers, Pierre de Wissant. In 1903 wilde de Stad Gent voor haar nieuwe museum een exemplaar van de Burgers van Calais aankopen. Dat bleek te duur en uiteindelijk kocht de stad deze bronzen kop samen met het originele gips.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.