De Franse Republiek

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monnaie de Paris (atelier)
,
Henri Alfred Dubois (medailleur)

Datering

1891

Periode

19de eeuw
De Franse medailleur Daniel Dupuis afkomstig uit Blois liet een indrukwekkend oeuvre van ongeveer 350 penningen na. Hij kwam op een dramatische manier om het leven. Zijn jongere, zenuwzieke, echtgenote was bezeten door het waanidee vroeger dan haar man te overlijden en ze doodde hem op 14 november 1899, in zijn slaap met een revolverschot en pleegde daarna zelfmoord met…
Lees meer
De Franse medailleur Daniel Dupuis afkomstig uit Blois liet een indrukwekkend oeuvre van ongeveer 350 penningen na. Hij kwam op een dramatische manier om het leven. Zijn jongere, zenuwzieke, echtgenote was bezeten door het waanidee vroeger dan haar man te overlijden en ze doodde hem op 14 november 1899, in zijn slaap met een revolverschot en pleegde daarna zelfmoord met hetzelfde wapen. Postuum werden nog talrijke ontwerpen van Dupuis in medailles gerealiseerd. Het museum van zijn geboortestad, bezit een nagenoeg volledige verzameling van zijn werk. Deze penning met op de voorzijde Marianne werd uitgegeven op initiatief van de Parijse Munt om verkocht te worden aan allerlei verenigingen en instanties waarbij een aangepaste tekst op de keerzijde kon worden gegraveerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.