Herinneringspenning van het bezoek van de Russische vloot aan Cherbourg in 1896

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monnaie de Paris (atelier)
,
Frédéric Charles Victor de Vernon (medailleur)
Op 6 oktober 1896 bracht de Russische vloot een bezoek aan de haven van Cherbourg. Ook Tsaar Nicolaas II was aan boord en werd gastvrij ontvangen door de Franse autoriteiten. Een penning met een allegorische voorstelling van de ontmoeting tussen de twee landen moest deze gebeurtenis vereeuwigen. Ze werd geslagen bij de Monnaie de Paris hoewel deze instelling sinds enkele…
Lees meer
Op 6 oktober 1896 bracht de Russische vloot een bezoek aan de haven van Cherbourg. Ook Tsaar Nicolaas II was aan boord en werd gastvrij ontvangen door de Franse autoriteiten. Een penning met een allegorische voorstelling van de ontmoeting tussen de twee landen moest deze gebeurtenis vereeuwigen. Ze werd geslagen bij de Monnaie de Paris hoewel deze instelling sinds enkele jaren geen monopolie meer had voor het slaan van medailles. Er waren echter nog steeds een aantal gekende graveurs verbonden aan de Monnaie de Paris waaronder Frédéric-Charles Victor de Vernon, een leerling van Chaplain.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.