De archeologie

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monnaie de Paris (atelier)
,
Emile-Séraphin Vernier (medailleur)

Datering

1902

Periode

20ste eeuw
Deze plaquette van de Franse medailleur Séraphin Emile Vernier, stelt allegorisch de archeologie voor. Op de voorzijde is een geïdealiseerde voorstelling te zien van een vrouwelijk naakt, omringd door opgegraven voorwerpen. De vrouw staat tot aan de knieën in de opgraving en houdt een vaasje in haar hand. Met deze plaquette was Vernier vertegenwoordigd op het Salon van de Medaille…
Lees meer
Deze plaquette van de Franse medailleur Séraphin Emile Vernier, stelt allegorisch de archeologie voor. Op de voorzijde is een geïdealiseerde voorstelling te zien van een vrouwelijk naakt, omringd door opgegraven voorwerpen. De vrouw staat tot aan de knieën in de opgraving en houdt een vaasje in haar hand. Met deze plaquette was Vernier vertegenwoordigd op het Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1910.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.