Kathleen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Harrington Mann (schilder)

Datering

1906

Periode

20ste eeuw
Harrington Mann is een Schotse portrettist, decorateur en ontwerper van glasramen. Na zijn opleiding in Glasgow verruimde hij zijn artistieke horizon in Londen en in Parijs. In 1888 keerde hij terug naar zijn geboortestad waar hij zich aansloot bij de Glasgow Boys, een groep lokale schilders die op het einde van de 19e eeuw internationale successen kende. Hun picturaal realisme…
Lees meer
Harrington Mann is een Schotse portrettist, decorateur en ontwerper van glasramen. Na zijn opleiding in Glasgow verruimde hij zijn artistieke horizon in Londen en in Parijs. In 1888 keerde hij terug naar zijn geboortestad waar hij zich aansloot bij de Glasgow Boys, een groep lokale schilders die op het einde van de 19e eeuw internationale successen kende. Hun picturaal realisme sloot aan bij het naturalisme van de Franse schilder Jules Bastien-Lepage. De vroegste werken van Harrington uit de jaren tachtig houden verband met de vissersgemeenschap in Yorkshire. In de jaren negentig maakte hij naam als portretschilder. In zijn Londens atelier specialiseerde hij zich in burgerlijke portretten, vooral van kinderen maar ook van leden van de koninklijk familie. Later opende hij ook een atelier in New York. Zijn sterk gevoel voor kleur werd beïnvloed door James Abbott McNeill Whistler, zijn forse penseelvoering door John Singer Sargent.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.