Meisje met geit

Public Domain

Kunstenaar / maker

Edmond Aman-Jean (schilder)

Periodes

19de eeuw, 20ste eeuw
Aman-Jean’s post-impressionistische schilderijen, pastels en gravures zijn meestal portretten of evocaties van symbolistische thema’s. Aldus behoort hij tot de ‘peintres de l’âme’. Het meisje met de geit is hiervan een typisch voorbeeld. Een jong ingetogen meisje koestert een geitje in haar armen. Met zachte toetsen drukt de kunstenaar dit teder intimistisch moment uit. Zoals vele van zijn portretten stelt hij…
Lees meer
Aman-Jean’s post-impressionistische schilderijen, pastels en gravures zijn meestal portretten of evocaties van symbolistische thema’s. Aldus behoort hij tot de ‘peintres de l’âme’. Het meisje met de geit is hiervan een typisch voorbeeld. Een jong ingetogen meisje koestert een geitje in haar armen. Met zachte toetsen drukt de kunstenaar dit teder intimistisch moment uit. Zoals vele van zijn portretten stelt hij de figuur voor een decoratieve achtergrond. In dit schilderij vormt de elegante rozenstruik een mooie versiering rond het meisje.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.