Portret van een vrouw

Public Domain

Kunstenaar / maker

Franz Seraph von Lenbach (schilder)

Periode

19de eeuw
De Duitse kunstenaar Franz von Lenbach speelde in het laatste kwart van de negentiende eeuw een dominerende rol in het kunstleven in München en genoot grote faam als portretschilder van de adel en hogere burgerij in Duitsland en Oostenrijk-Hongarije. Dit damesportret getuigt van zijn kunstenaarschap. Kenmerkend voor zijn werk is de levendige, ongedwongen pose van de vrouwenfiguur die uit de…
Lees meer
De Duitse kunstenaar Franz von Lenbach speelde in het laatste kwart van de negentiende eeuw een dominerende rol in het kunstleven in München en genoot grote faam als portretschilder van de adel en hogere burgerij in Duitsland en Oostenrijk-Hongarije. Dit damesportret getuigt van zijn kunstenaarschap. Kenmerkend voor zijn werk is de levendige, ongedwongen pose van de vrouwenfiguur die uit de achtergrond opdoemt. Ze heeft een sprekende, lichtfrivole gelaats-uitdrukking, met stralende ogen en een licht geopende mond. Het schilderij is virtuoos aangezet, met een snelle, trefzekere toets die het momentane karakter van het schilderij nog versterkt. Zoals vele kunstenaars in zijn tijd liet Lenbach zich door de fotografie inspireren. Het is bekend dat hij zijn modellen in verschillende poses en expressies liet fotograferen en naderhand deze foto’s letterlijk naschilderde.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.