Stilleven met bloemen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Nicolaes van Verendael (schilder)

Periode

17de eeuw
Nicolaes van Verendael leerde in Antwerpen het schildersvak van zijn vader Willem van Verendael. Zijn bloemstukken schilderde hij in de trant van Daniël Seghers en van de fluwelen Brueghel. Deze kleine ruiker in een glazen kom met rechts bovenaan een witte vlinder is typisch voor zijn kunst. Naast het idee van de vergankelijkheid, getuigen dergelijke bloemstukken ook van de bedrevenheid…
Lees meer
Nicolaes van Verendael leerde in Antwerpen het schildersvak van zijn vader Willem van Verendael. Zijn bloemstukken schilderde hij in de trant van Daniël Seghers en van de fluwelen Brueghel. Deze kleine ruiker in een glazen kom met rechts bovenaan een witte vlinder is typisch voor zijn kunst. Naast het idee van de vergankelijkheid, getuigen dergelijke bloemstukken ook van de bedrevenheid van de kunstenaar, wiens onderwerp door iedereen gemakkelijk met het model kon vergeleken worden. Van Verendael schilderde niet alleen bloemstukken en stillevens met wild of gevogelte. Hij was ook gekend als schilder van ‘apenstreken’ in de trant van David I Teniers, waarbij apen menselijk gedrag imiteren; een metafoor voor de kunstenaar die op dezelfde manier ook de werkelijkheid imiteert.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.