Hollandse familie

Public Domain

Kunstenaar / maker

Walter Mac Ewen (schilder)

Datering

ca. 1894

Periode

19de eeuw
Vanaf 1877 studeerde Walter MacEwen in Europa, eerst aan de academie in München, later ook in Parijs. Naar het voorbeeld van andere Amerikaanse kunstenaars trok hij nadien naar Nederland, waar hij jarenlang een atelier huurde. Hij exposeerde regelmatig op de Belgische salons en genoot er officiële erkenning. De Belgische waardering voor zijn werk blijkt onder meer uit de aankoop in…
Lees meer
Vanaf 1877 studeerde Walter MacEwen in Europa, eerst aan de academie in München, later ook in Parijs. Naar het voorbeeld van andere Amerikaanse kunstenaars trok hij nadien naar Nederland, waar hij jarenlang een atelier huurde. Hij exposeerde regelmatig op de Belgische salons en genoot er officiële erkenning. De Belgische waardering voor zijn werk blijkt onder meer uit de aankoop in 1895 van het schilderij Hollandse familie, meteen het eerste werk dat de Belgische Staat van een Amerikaanse kunstenaar kocht. Het schilderij stelt het interieur van een Overijsselse familie voor. Uit het schilderij blijkt de invloed die MacEwen artistiek in Nederland onderging. Vooral de sporen van de Haagse School zijn aanwijsbaar, in het gedempte koloriet en het schaduwspel in de achtergrond.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Walter Mac Ewen VIAF RKD
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 141 x 109.5 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1894-B
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.