Het Sint-Catharinaklooster in de Sinaï (Egypte)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Adolf von Meckel (schilder)

Datering

ca. 1890

Periode

19de eeuw
Adolf von Meckel volgde lessen aan de academie in Karlsruhe. In 1880-1881 reisde hij samen met enkele medestudenten naar het Nabije Oosten. Begin 1881 verbleef hij een week lang in de Sinaï-woestijn. In de daarop volgende jaren keerde hij herhaaldelijk naar de Oriënt terug. Naast oosters-getinte genretaferelen schilderde hij landschappen in het huidige Egypte, Israël en Jordanië. In monumentale doeken…
Lees meer
Adolf von Meckel volgde lessen aan de academie in Karlsruhe. In 1880-1881 reisde hij samen met enkele medestudenten naar het Nabije Oosten. Begin 1881 verbleef hij een week lang in de Sinaï-woestijn. In de daarop volgende jaren keerde hij herhaaldelijk naar de Oriënt terug. Naast oosters-getinte genretaferelen schilderde hij landschappen in het huidige Egypte, Israël en Jordanië. In monumentale doeken combineerde hij het ruige, onherbergzame woestijngebied met elementen uit het dagelijkse leven, hier geïllustreerd door de karavaan op de voorgrond. Dit schilderij vertoont een merkwaardige graad van realisme, ondersteund door de detailweergave, de materie-effecten en het ongewoon formaat.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Adolf von Meckel
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT , doek AAT
Afmetingen 180 x 269.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1892-D
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.