Academische studie naar sculptuur: hoofd van een omhoogkijkende man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1804

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van het hoofd van een man. Vermoedelijk werd deze studie gemaakt in de klas naar sculptuur aan de Academie van Brugge. De naam van de leerling-tekenaar en de datum zijn niet gekend. Aan de hand van het watermerk kan de vervaardigingsdatum wel geschat worden rond 1804 (zie bv. 0016.GRO0121.II). Het gezicht van de man is in…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van het hoofd van een man. Vermoedelijk werd deze studie gemaakt in de klas naar sculptuur aan de Academie van Brugge. De naam van de leerling-tekenaar en de datum zijn niet gekend. Aan de hand van het watermerk kan de vervaardigingsdatum wel geschat worden rond 1804 (zie bv. 0016.GRO0121.II). Het gezicht van de man is in profiel naar links weergegeven, het hoofd wat naar achter gekanteld en omhoog kijkend. Hij is afgebeeld tot aan de nek. De man heeft kort, krullend haar en draagt een hoofdband. Het is onduidelijk naar welke buste er werd getekend. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat. Er zijn nog twee studies naar dezelfde buste, getekend vanuit een ander gezichtspunt: 0022.GRO1175.II en 0022.GRO1177.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 462 x 306 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1176.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.