Academische prent: hand met dienblad en vaasje

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Louis Durameau (ontwerper)
,
Gilles Demarteau

Datering

circa 1755 - 1776

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent met een studie van een hand die een dienblad vasthoudt met daarop een vaasje. Het gaat om een gravure in crayonmanier in rode inkt. De tekening is gegraveerd door Gilles Demarteau naar werk van Louis Durameau. De prent is verlijmd op een steunkarton van liggend formaat, bekleed met papier. De gravure valt binnen een reeks reproductiedrukken gegraveerd door…
Lees meer
Academische prent met een studie van een hand die een dienblad vasthoudt met daarop een vaasje. Het gaat om een gravure in crayonmanier in rode inkt. De tekening is gegraveerd door Gilles Demarteau naar werk van Louis Durameau. De prent is verlijmd op een steunkarton van liggend formaat, bekleed met papier. De gravure valt binnen een reeks reproductiedrukken gegraveerd door Gilles Demarteau. Demarteau, werkzaam tussen 1755 en 1776, was gespecialiseerd in crayonetsen. Het onderschrift van de prent vermeldt zijn functie als 'graveur du Roi'. De prent is gedrukt in zijn atelier in Parijs (Rue de la Pelterie à la Cloche). Zijn werken zijn genummerd en opgenomen in de catalogus van Lemayrie (1896). De studie van de hand met het dienblad draagt het nummer 278. De functie van de prent kan gekaderd worden binnen de educatieve context van kunstacademies. Reproductiedrukken van kunstwerken dienden als lesmateriaal in de Academie Brugge. De prent toont gebruikssporen: er is fysieke schade en er zijn aanduidingen om verhoudingen te tekenen, zoals bv. op het vaasje.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Louis Durameau , Gilles Demarteau VIAF RKD Wikidata
Type crayonmanier
Categorie prenten AAT
Materiaal
crayonets in rode inkt (bister?); zwart krijt (raster over vaasje)
Afmetingen 262 x 354 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0805.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.