Academische studie naar sculptuur: buste van Niobe

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph van Biesbrouck (tekenaar)

Datering

1834

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van de buste van Niobe, getekend door Joseph Van Biesbrouck in 1834. Hij nam deel aan de wedstrijd om beste plaatsen aan de Academie Brugge in de klas naar het 'plaester' (sculptuur). Met deze studie werd hij eerste in de rangschikking. De leerling tekende een afgietsel van de buste van Niobe. Het gaat om een detail…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van de buste van Niobe, getekend door Joseph Van Biesbrouck in 1834. Hij nam deel aan de wedstrijd om beste plaatsen aan de Academie Brugge in de klas naar het 'plaester' (sculptuur). Met deze studie werd hij eerste in de rangschikking. De leerling tekende een afgietsel van de buste van Niobe. Het gaat om een detail uit de zgn. Niobe beeldengroep, meer bepaald het beeldhouwwerk van Niobe met haar jongste dochter. De buste is frontaal getekend. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven zijn de aantekeningen van de wedstrijddeelname gegroepeerd. Bovenaan staat de academiestempel. Daaronder ondertekenden secretaris De Net en leraar Dumery. De tekenletter van de leerling werd hier ook genoteerd. Deze diende voor anonieme jurering. Linksonder staat de behaalde plaats en de naam van de leerling-tekenaar.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph van Biesbrouck
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, hoogsels in wit krijt
Afmetingen 595 x 450 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0569.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.