Academische studie naar sculptuur: Apollo van Belvedère

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Datering

1877

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Apollo Belvedère, getekend door Liévin Herremans in 1877. Hij was toen leerling aan de Academie Brugge en won met deze studie de tweede prijs in de klas het 'tekenen naar het antiek - beeld'. Flori van Acker werd eerste (0022.GRO0346.II). Het beeld 'Apollo Belvedère' is voluit en frontaal weergegeven. Herremans tekende naar een afgietsel of…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Apollo Belvedère, getekend door Liévin Herremans in 1877. Hij was toen leerling aan de Academie Brugge en won met deze studie de tweede prijs in de klas het 'tekenen naar het antiek - beeld'. Flori van Acker werd eerste (0022.GRO0346.II). Het beeld 'Apollo Belvedère' is voluit en frontaal weergegeven. Herremans tekende naar een afgietsel of plaaster van het Romeinse beeld. Hij gebruikte hiervoor zwart krijt of houtskool. De verschillende aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien met daarbij zijn toegewezen letter 'D'. Dat hij de tweede prijs won, noteerde men daarnaast en onderaan. Ook zijn naam en het wedstrijdjaar werden nadien opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.