Academische studie naar sculptuur: buste van een man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joris Slotmans (tekenaar)

Datering

1875

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur een man, getekend door Joris (of Georges) Slotmans in 1875. Slotmans was toen leerling aan de Academie Brugge. Hij won met deze studie de tweede prijs op de prijskamp in de klas 'naar het antiek - kop'. Isidore Bertier werd toen eerste (0022.GRO0602.II). Een buste van een oudere man met baard is frontaal weergegeven in zwart…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur een man, getekend door Joris (of Georges) Slotmans in 1875. Slotmans was toen leerling aan de Academie Brugge. Hij won met deze studie de tweede prijs op de prijskamp in de klas 'naar het antiek - kop'. Isidore Bertier werd toen eerste (0022.GRO0602.II). Een buste van een oudere man met baard is frontaal weergegeven in zwart of houtskool. Om welke buste het exact gaat, is nog onbekend. De aantekeningen duiden op Slotmans' wedstrijddeelname. Linksboven staat de academiestempel, met een handtekening van secretaris Vanden Abeelde. Daarbij is ook Slotmans' toegewezen letter 'H.' te zien. Dat hij tweede werd, noteerde men daarnaast en onderaan, inclusief zijn naam en het jaartal.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joris Slotmans
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 666 x 514 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0603.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.