Academische studie naar sculptuur: buste van Euripides

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Celestin Sambaert (tekenaar)

Datering

1847 - 1848

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van Euripides, getekend door Celestin Sambaert. Hij maakte deze studie in een wedstrijd om beste plaatsen aan de Academie Brugge in het schooljaar 1847-1848. In de categorie "Pleyster" behaalde hij de eerste plaats (SAB, Academie, nr. 6). Er werd getekend naar een afgietsel van een buste van Euripides. Sambaert tekende de buste vanuit…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van Euripides, getekend door Celestin Sambaert. Hij maakte deze studie in een wedstrijd om beste plaatsen aan de Academie Brugge in het schooljaar 1847-1848. In de categorie "Pleyster" behaalde hij de eerste plaats (SAB, Academie, nr. 6). Er werd getekend naar een afgietsel van een buste van Euripides. Sambaert tekende de buste vanuit driekwart aanzicht. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Op de academietekening staat de tekenletter op het etiket linksboven. De stempel van de Brugse academie werd hier ook op het papier gedrukt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Celestin Sambaert
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 640 x 507 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0585.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.