Staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Eugène Jean Copman (graveur)

Datering

circa 1861

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Gravure van een staand mannelijk naakt gegraveerd door Eugène Copman circa 1861. Het model is een bebaarde man die frontaal is afgebeeld. Hij draait zijn hoofd zijwaarts en houdt een stok in zijn linkerhand. Met zijn linkervoet stapt hij op een houten steunblok. Zijn rechterhand rust op een hoge sokkel waarover een doek gedrapeerd is. Het gaat om een chine-collé…
Lees meer
Gravure van een staand mannelijk naakt gegraveerd door Eugène Copman circa 1861. Het model is een bebaarde man die frontaal is afgebeeld. Hij draait zijn hoofd zijwaarts en houdt een stok in zijn linkerhand. Met zijn linkervoet stapt hij op een houten steunblok. Zijn rechterhand rust op een hoge sokkel waarover een doek gedrapeerd is. Het gaat om een chine-collé gravure gedrukt op papier met zichtbare plaatrand. Delen van de prent zijn geëtst, waaronder stukken van beide sokkels. Er zijn verschillende afdrukken van deze gravure. De meeste drukken dragen een stempel van de Antwerpse Academie. Hier is de stempel blind en gespiegeld gedrukt binnen de plaatrand. Mogelijks kan de reeks gravures in verband gebracht worden met Copmans deelname aan de Prix de Rome in 1861.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Eugène Jean Copman RKD
Type gravure
Categorie prenten AAT
Materiaal
Chine collé-gravure met geëtste delen, gedrukt in zwarte inkt
Afmetingen 430 x 298 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0552.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.