Academische studie naar prent: buste van een jonge vrouw met haarspeld

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Leopold Malfeyt (tekenaar)

Datering

1843

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een jonge vrouw, getekend naar prent door Leopold Malfeyt in 1843. Malfeyt studeerde toen aan de Academie Brugge en nam deel aan de wedstrijd van dat jaar. Een externe jury uit Antwerpen beoordeelde de wedstrijdstudies van de Brugse leerlingen. Er werd getekend naar een prent waarop een jonge vrouw afgebeeld is van hoofd tot schouders. Ze is…
Lees meer
Academische studie van een jonge vrouw, getekend naar prent door Leopold Malfeyt in 1843. Malfeyt studeerde toen aan de Academie Brugge en nam deel aan de wedstrijd van dat jaar. Een externe jury uit Antwerpen beoordeelde de wedstrijdstudies van de Brugse leerlingen. Er werd getekend naar een prent waarop een jonge vrouw afgebeeld is van hoofd tot schouders. Ze is van op de rug weergegeven en draait haar hoofd naar de tekenaar, met het gezicht driekwart naar links. Ze draagt een speld en een haarband in het opgestoken kapsel. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met enkele hoogsels in wit krijt. Met deze tekening werd Malfeyt eerste in de categorie "Têtes ombrées", ook "Têtes estampes" genoemd. Hij tekende anoniem onder het nummer 20, linksboven op het tekenpapier verlijmd. In de annotatie rechtsboven staat de behaalde prijs met een vermelding van de proclamatie op 2 april 1843. Hij won een zilveren medaille (SAB, Academie, nr. 91bis).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Leopold Malfeyt
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 622 x 482 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0335.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.