Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Eugène Charles Legendre (tekenaar)

Datering

1847

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Eugène Legendre in 1847. Het gaat om een studie in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. Legendre maakte deze tekening tijdens de vierde wedstrijd van het schooljaar 1846-1847 aan de Academie Brugge. De jury gaf hem het maximum aantal punten (SAB, Academie, nr. 53). Het jury…
Lees meer
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Eugène Legendre in 1847. Het gaat om een studie in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. Legendre maakte deze tekening tijdens de vierde wedstrijd van het schooljaar 1846-1847 aan de Academie Brugge. De jury gaf hem het maximum aantal punten (SAB, Academie, nr. 53). Het jury oordeel was op 7 februari 1847. Om de winnaar te eren werd deze wedstrijdstudie tentoongesteld in de klas als "Tableau van eer" (SAB, Academie nr. 50). Het naaktmodel staat met de rug naar de tekenaar. Hij steunt met zijn linkervoet op een blokje en houdt een lange stok vast. Linksboven is de tekenletter op het papier verlijmd. Met deze toegewezen letter nam de leerling anoniem deel aan de wedstrijd. Hierboven staat de academiestempel.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Eugène Charles Legendre VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 634 x 477 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0234.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.