Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Auguste Joseph Marie De Mersseman (tekenaar)

Datering

1833

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een staand mannelijk naakt, door Auguste De Mersseman getekend naar levend model in 1833. De Mersseman, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste (zit)plaatsen aan de Academie Brugge. Hij behaalde de tweede plaats (SAB, Academie, nr. 4). Zijn klasgenoot Frans Quartier werd eerste: 0022.GRO0392.II. Het model is frontaal afgebeeld in een dynamische houding…
Lees meer
Academische studie van een staand mannelijk naakt, door Auguste De Mersseman getekend naar levend model in 1833. De Mersseman, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste (zit)plaatsen aan de Academie Brugge. Hij behaalde de tweede plaats (SAB, Academie, nr. 4). Zijn klasgenoot Frans Quartier werd eerste: 0022.GRO0392.II. Het model is frontaal afgebeeld in een dynamische houding. Hij steunt op zijn linkerbeen dat licht geplooid is, met de voet naar buiten gedraaid. Zijn rechterbeen is gestrekt. Hij plooit zijn linkerarm en houdt zijn hand bovenop zijn hoofd. De rechterarm houdt hij zijwaarts gestrekt. Zijn hoofd is in driekwart naar links gekeerd. De Mersseman tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De studie draagt aantekeningen van de wedstrijddeelname. De toegewezen letter 'R .', waaronder de leerling anoniem tekende, staat in de linkerbovenhoek bij de academiestempel en handtekening van secretaris Jan Vandewalle-Vermeulen. Rechtsonder staan de datering en naam van de leerling-tekenaar opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Auguste Joseph Marie De Mersseman VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 602 x 455 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0211.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.