Academische studie naar sculptuur: buste van Dionysos

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Henry Jean Becquet (tekenaar)

Datering

1833

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Dionysus, getekend door Henry Jean Becquet in 1833. Becquet, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie tijdens een wedstrijd aan de Academie Brugge. Hij behaalde toen de eerste prijs in de klas naar het plaaster (sculptuur), gevolgd door Charles Recour als tweede: 0016.GRO0209.II. Een buste van Dionysus is in driekwart naar links getekend. De jonge god…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Dionysus, getekend door Henry Jean Becquet in 1833. Becquet, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie tijdens een wedstrijd aan de Academie Brugge. Hij behaalde toen de eerste prijs in de klas naar het plaaster (sculptuur), gevolgd door Charles Recour als tweede: 0016.GRO0209.II. Een buste van Dionysus is in driekwart naar links getekend. De jonge god wordt tot aan de borst afgebeeld met lang krullend haar. Hij draagt een krans van wijnbladeren en druiventrossen. Deze buste is een detail van een standbeeld van Dionysus, ook 'Bacchus Richelieu' genoemd. Becquet tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Voor de wedstrijd werd de studie voorzien van enkele aantekeningen, zoals de tekenletter voor anonieme jurering en twee handtekeningen. Deze zijn van secretaris Jan Vandewalle-Vermeulen en leraar Dumery. De academiestempel staat linksboven. Onderaan links werd de behaalde prijs genoteerd: 1 (J) of eerste. Naast deze studie is ook de tweede tekening van Becquet uit dezelfde wedstrijd bewaard: 0022.GRO0707.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henry Jean Becquet
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt op papier
Afmetingen 609 x 469 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0207.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.