Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Auguste Joseph Marie De Mersseman (tekenaar)

Datering

1830

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een staand mannelijk naakt, getekend naar levend model door Auguste De Mersseman in 1830. De Mersseman maakte deze studie als leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde toen de tweede prijs van zijn klas. Auguste Hoffman werd primus of eerste (0022.GRO0390.II). Een naakte man is voluit en van op de rug afgebeeld…
Lees meer
Academische studie van een staand mannelijk naakt, getekend naar levend model door Auguste De Mersseman in 1830. De Mersseman maakte deze studie als leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde toen de tweede prijs van zijn klas. Auguste Hoffman werd primus of eerste (0022.GRO0390.II). Een naakte man is voluit en van op de rug afgebeeld. Met gespreide benen is zijn rechtervoet naar buiten toe gedraaid. Hij houdt een lange stok diagonaal voor zich, zijn rechterarm naar boven uitgestrekt. Zijn hoofd is wat naar links gedraaid, de blik vermoedelijk gericht op zijn linkerhand, aan de onderkant van de stok. De Mersseman tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. De aantekeningen op de studie verwijzen naar de wedstrijddeelname. Linksboven staat de toegewezen letter 'O', waaronder De Mersseman anoniem tekende, met daarnaast de academiestempel en de handtekening van directeur Jan-Robert Calloigne. Uit deze wedstrijd is ook een tweede studie van De Mersseman bewaard: 0016.GRO0201.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Auguste Joseph Marie De Mersseman VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op lichtbruin papier, in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 608 x 461 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0203.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.