Academische studie naar sculptuur: buste van Hippocrates

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Eugène Van Maldeghem

Datering

1830

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Hippocrates, getekend door Eugène Van Maldeghem in 1830. Van Maldeghem, afkomstig uit Dentergem, maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee tweede bij de wedstrijd om beste plaatsen. Pierre de Vigne werd toen eerste (0016.GRO0199.II). Van Maldeghem tekende deze studie naar een afgietsel van een buste…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Hippocrates, getekend door Eugène Van Maldeghem in 1830. Van Maldeghem, afkomstig uit Dentergem, maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee tweede bij de wedstrijd om beste plaatsen. Pierre de Vigne werd toen eerste (0016.GRO0199.II). Van Maldeghem tekende deze studie naar een afgietsel van een buste van Hippocrates. Hippocrates, weergegeven met een volle baard, draagt een kleed over zijn schouders dat open valt op de borst. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Linksboven staan aantekeningen van de wedstrijddeelname. De toegewezen letter waaronder Van Maldeghem anoniem tekende, staat hier naast de academiestempel en de handtekening van directeur Jan-Robert Calloigne. Onderaan wordt de behaalde plaats vermeld: "tweeden om plaetze 1830". Van Maldeghem nam nog deel aan de prijskamp van 1830 en behaalde daar ook de tweede plaats (0016.GRO0110.II). Daarnaast was hij ingeschreven in de compositieklas, waar hij de eerste prijs won tijdens dezelfde prijswedstrijd (SAB, Academie, nr. 4).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Eugène Van Maldeghem VIAF RKD
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op lichtbruin papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 593 x 452 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0200.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.