Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt met speer

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Fernand Beaufort (tekenaar)

Datering

1820

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Fernand Beaufort in 1820. Beaufort was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0170.II) waarmee hij primus van zijn klas werd. Charles Verschaeve behaalde de tweede prijs (0016.GRO0172.II). Een naakte man is voluit en…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Fernand Beaufort in 1820. Beaufort was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0170.II) waarmee hij primus van zijn klas werd. Charles Verschaeve behaalde de tweede prijs (0016.GRO0172.II). Een naakte man is voluit en frontaal afgebeeld. Hij staat rechtop met zijn linkerbeen geplooid, de voet gekruist over zijn rechter. Met zijn linkerhand steunt hij op een hoge sokkel. Zijn gezicht is in profiel naar links weergegeven, de blik naar boven gericht. Met ontspannen rechterarm houdt hij een speer vast die op de grond staat. De studie is gemaakt in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. De bladranden zijn rondom afgesneden. De aantekeningen duiden op Beauforts wedstrijddeelname. Op het etiket staat zijn toegewezen tekenletter 'D'. Daarboven zijn de academiestempel en handtekening van directeur Ducq zijn te zien. Dat Beaufort eerste werd in de prijswedstrijd, werd linksonder met een 'J,' (of 1,) genoteerd. Nadien werden ook zijn naam, afkomst en het wedstrijdjaar opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Fernand Beaufort
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels wit krijt
Afmetingen 573 x 435 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0169.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.