Academische expressiestudie: hoofd van een man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

A. Isselée (tekenaar)

Datering

1921

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische expressiestudie van een mijmerende of nadenkende man, getekend door A. Isselée in 1921. De aantekening linksboven benoemt deze studie als 'La réflexion'. De man houdt zijn rechterhand in nadenkende houding tegen zijn gezicht en kijkt in driekwart aanzicht naar rechts. Op de verso zien we een schets van dezelfde studie. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool met…
Lees meer
Academische expressiestudie van een mijmerende of nadenkende man, getekend door A. Isselée in 1921. De aantekening linksboven benoemt deze studie als 'La réflexion'. De man houdt zijn rechterhand in nadenkende houding tegen zijn gezicht en kijkt in driekwart aanzicht naar rechts. Op de verso zien we een schets van dezelfde studie. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Wellicht tekende Isselée deze studie voor een wedstrijd aan de Academie Brugge. Linksboven staat de academiestempel met de handtekening van directeur Flori Van Acker.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker A. Isselée
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 495 x 369 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.57.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.