Academische studie: halffiguur van een zittende vrouw met parelketting

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1900 - circa 1950

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een zittende vrouw, getekend door een anonieme kunstenaar. Het gaat om een onafgewerkt portret van een vrouw in profiel naar rechts. Ze heeft een halsketting met parels om, die ze aanraakt met haar beide handen. De vrouw draagt een haarband of diadeem en een jurk met ontblote schouders. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool op…
Lees meer
Academische studie van een zittende vrouw, getekend door een anonieme kunstenaar. Het gaat om een onafgewerkt portret van een vrouw in profiel naar rechts. Ze heeft een halsketting met parels om, die ze aanraakt met haar beide handen. De vrouw draagt een haarband of diadeem en een jurk met ontblote schouders. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool op lichtgrijs papier. De studie werd toegevoegd aan een album met academietekeningen naar prent, getekend door leerlingen van de Brugse academie. Wellicht is ze getekend door een academiestudent.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 566 x 366 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.50.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.