Academische expressiestudie: hoofd van een lachende man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Auguste Smalle (tekenaar)

Datering

1911 - 1913

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische expressiestudie van het gezicht van een lachende man getekend door Auguste Smalle in 1911 of 1913. Volgens de aantekening op de verse won Smalle de tweede prijs met deze tekening in de categorie 'uitdrukking' of 'expressie' aan de Academie Brugge. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. Linksboven staat de stempel van de…
Lees meer
Academische expressiestudie van het gezicht van een lachende man getekend door Auguste Smalle in 1911 of 1913. Volgens de aantekening op de verse won Smalle de tweede prijs met deze tekening in de categorie 'uitdrukking' of 'expressie' aan de Academie Brugge. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. Linksboven staat de stempel van de academie met de handtekening van directeur Flori Van Acker en de tekenletter van de leerling voor anonieme jurering. Langs de bladranden zijn er stroken blauwgrijs papier op de tekening verlijmd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Auguste Smalle
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 644 x 491 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.59.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.